Hakkımızda

Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı (Gözükara Vakfı), 1999 yılında, vakfa maddi servet ve bugünkü İstanbul Arel Üniversitesi Kemal Gözükara Yerleşkesi olan (65bin m2 kapalı, 100 dönümün üzerinde açık alanı olan) mülkünü bağışlayan Kemal Gözükara tarafından kurulmuştur.

Vakfın merkezi, AR-EL markasının doğduğu İstanbul Bahçelievler Yenibosna’da bulunmaktadır. Vakıf Yönetimi hayırsever faaliyetleri yönetmekle beraber, vakfın misyonunu sürdürerek İstanbul AREL Üniverisitesi’ni ve yükseköğretimi desteklemeye devam etmektedir.

Gözükara Vakfı, Kemal Gözükara’nın rehberliğinde, “çocuk ve gençliğin refahı”, “tıbbi araştırma” ve “çevre yönetimi ve sürdürülebilirlik” alanlarına fon sağlamasını ve desteklemesini sağlamaktadır. Programlarımız ve merkezlerimiz bu alanlarda çalışmaya devam etmektedir.