Hakkımızda

İstanbul Arel Üniversitesinin kurucu vakfı olan Kemal GÖZÜKARA Eğitim ve Kültür Vakfı 14.09.1999 tarihinde küreselleşen dünyada ulusal değerler ile evrensel değerleri sentezleyen, toplumunun beklentilerine yanıt veren, cumhuriyet değerlerine duyarlı, demokratik ve özgürlükçü, araştıran, üreten ve yaratan insanlar yetiştirme amacıyla kurulmuştur.

MİSYON VE DEĞERLERİMİZ

Misyonumuz

“GÖZÜKARA Vakfı, Türkiye”nin misyonu eğitim ve kültürel faaliyetlere, çevrenin korunmasına, tıbbi araştırmalara, çocuk ve genç sağlığına ve refağına dönük yatırımlar yaparak daha yaratıcı, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmektir.

Vakfın misyonu, hibe, hediye ve bağış programları ile Kurucusu KEMAL GÖZÜKARA’nın dilek, istek ve arzularını özgülemek suretiyle yönlendirilmektedir. KEMAL GÖZÜKARA’nın hayatı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Desteklenecek Hibe Programları

GÖZÜKARA Vakfı, Türkiye (GVT) halihazırda üç tip (ulusal ve uluslararası) hibe programı yürütmektedir:

Çocuk ve Gençlerin Refahı

Tıbbi Araştırma

Çevre

Değerlerimiz

Aşağıdaki değerler GÖZÜKARA Vakfı genelinde misyonumuzu gerçekleştirmek için yaptığımız her şeyin temelini oluşturmaktadır:

Etik anlayışımız ve Bütünlüğümüz: Üstlendiğimiz her işte dürüst ve etik olmalıyız. Vakıf olarak çalışmalarımızdan etkilenen birçok paydaşa karşı sorumluyuz.

Mükemmellik: Misyonumuzu yerine getirirken en yüksek performans standartlarında ısrar edeceğiz, çalışmalarımızı en iyi uygulamalara dayandıracağız ve mevcut en iyi bilgilere dayanarak kararlar vereceğiz.