Çocuk ve Gençlerin Sağlığı ve Refağı

Vakfımız, “Çocuk ve Gençliğin Refahı” Programı aracılığıyla çocukların sağlıklı gelişimini ve eğitimini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Çocukların gelişimi ve refahı hem onların yaşadıkları yerin hem de ailelerinin güvenliği ve istikrarına önemli ölçüde bağlıdır. Çocuklar ve gençler kendi potansiyellerine en rahat ulaşabilecekleri güvenli, sağlıklı ortamlarda ve ayrıca onların çeşitli aktivitelerle faal ve aktif olabilecekleri ortamlarda yaşamalıdırlar.

Çocuk ve Genliğin Refahı Programı, ailelere hizmet eden, çocukların ve onlara bakıcılık edenlerin ihtiyaçlarını destekleyen sistemleri güçlendiren emek ve çalışmalara finansman sağlayarak, çocukların sağlıklı gelişimini desteklemeyi; ve çocuklar ve gençler için daha eşitlikçi, iyi sonuçlar oluşturabilmek için bu amaçlara hizmet veren tüm dernek ve oluşumlarla iş birliği yapmayı amaçlamaktadır. Bu hedefe ulaşmak için hibe verme çalışmalarımızı aşağıdaki üç alana odaklıyoruz.

  • Çocuk ve Gençlik Refahı Programı, toplumda derin kökleri olan, uzun yıllar göstermiş olduğu hizmetlerle halkın güvenini kazanmış ve ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelere yönelik hizmetleri koordine etmek için birden fazla sektörle (örneğin sağlık, eğitim, çocuk adalet sistemi, yurtlar ve çocuk bakım kuruluşları vb.) ortaklık kuran kuruluşları desteklemektedir.
  • Çocuk ve Gençlik Refahı Programı, çocuk ve gençlik refahı konusunda çeşitli mevzuat çalışmalarına ve uygulamalara katkı ve bilgi sağlayacak şekilde bilimsel çalışmalar yapan araştırmacılara çalışmalarında, eğitimlerinde ve projelerinde destek vermeyi amaçlamaktadır.

Ek Kriterler

Çocuk ve Gençlik Refahı Programı aşağıdaki özelliklere sahip proje ve programların finansmanına yönelik öncelik verir:

  • Sağlıkta ve eğitimde eşitliği ve refahı artırmak için çocuklara, gençlere ve ailelere hizmet eden kuruluşlar ve sistemler arasında ortaklıklar geliştirmek;
  • Çeşitli sosyal hizmet sistemleri genelinde çabaları koordine etmek;
  • Kanun, yönetmelik ve diğer mevzuat ve uygulamaları geliştirmek için araştırma, çalışma ve eğitim sonuçlarını geniş kitlelere bir şekilde ulaştırmak ve/veya
  •  Çocukların, gençlerin ve ailelerin refahı ve gelişimleri için hizmet eden etkili program ve politikaları geliştirmek için çalışmalar yapan araştırmacı, bilim insanı ve akademisyenlerin gelişmesine ve onların projelerinin desteklenmesine yatırım yapmak

Finanse Edilemeyen Alanlar

Vakıf, aşağıda belirtilen alanlarda finansman desteği vermemektedir:

  • Kazazede ve mağdurlara yönelik tedavi programlarını veya travma hizmetlerini doğrudan olarak desteklemiyor;
  • Ayrıca, okullarda zorbalığın ve/veya siber zorbalığın önlenmesi; çocuklara yönelik kendini koruma veya çatışma çözümü programları; veya çocukları internet saldırganlarından veya insan ticaretinden korumaya yönelik programlar şu an için vakfımız tarafından direk olarak desteklenmemektedir.
  • ·Vakıf, bireysel aile sorunlarının çözümüne yönelik hukuki veya tıbbi yardım veya danışmanlık yönündeki bireysel talepleri desteklememektedir.