Tıbbi Araştırma

Gözükara Vakfı Türkiye (GVT) klinik araştırmaları güçlendirerek ve destekleyerek hastalıkların önlenmesi, teşhisi ve tedavisini geliştirme çalışmalarına katkı vermeyi amaçlamaktadır.

Klinik araştırmaların insan sağlığını iyileştirme ve birçok kişi için hastalık yükünü azaltma potansiyeli vardır. Vakfımızın desteklediği klinik araştırmalar, tedavileri ve aşıları belirlemek için hastalıkların moleküler düzeyde incelenmesini kapsamaktadır. Vakfımız özellikle nispeten daha az ilgi gören alanlarda tıbbi yenilikleri desteklemeye odaklanmaktadır. Bu bağlamda, Vakıf, Tıbbi Araştırma Programı aracılığıyla biyomedikal keşiflerin ve yeni teknolojilerin insan sağlığını iyileştiren klinik uygulamalara dönüştürülmesini sağlayan girişimleri desteklemektedir. Özellikle, klinik araştırmalarda kariyerin başındaki yaratıcılığı teşvik etmenin yanı sıra daha adil bir tıbbi araştırma girişimi oluşturma çabalarına odaklanıyoruz.

  • Tıp Öğrencileri ve PHD çalışmaları yapan Asistanların erken dönem yaratıcılıklarını geliştirmek üzere hem kendilerinin iyi yetişmelerine hem de çeşitli proje ve çalışmalarına ulusal ve uluslararası destek sağlamak
  • “Liseden Üniversiteye Klinik Araştırma” Programının nihai hedefi, lise öğrencilerine biyomedikal araştırma kariyerlerine yönelik ilgilerini geliştiren bilimlerde ilgi çekici, değerli deneyimler sağlayarak biyomedikal araştırma iş gücünün çeşitliliğini arttırmaktır.

Tıp Öğrencilerinin ve PHD çalışmaları yapan Asistanların erken dönem yaratıcılıklarını geliştirme

Tıp alanında çalışma yapan bilim insanları insan sağlığını iyileştirmek için benzersiz bir konumdadır. Gözükara Vakfı Türkiye (GVT) Tıbbi Araştırma Programı aracılığıyla, ileri görüşlü hekim bilim adamlarının hayat kurtarmayı ve hastalıkları iyileştirmeyi amaçlayan araştırma faaliyetlerine destek vermeyi amaçlamaktadır.

Bağımsız bir araştırma kariyerine geçiş, hekim bilim insanları için diğer araştırmacılara göre genellikle daha zordur; çünkü bu bireylerin hem hastaları görme hem de araştırma yürütme taleplerini dengelemeleri gerekir. Vakfın Tıbbi Araştırma Programı, bağımsız ve başarılı araştırma kariyerlerine geçişlerini sağlamak amacıyla kariyerlerinin başındaki hekim-bilim insanı öğretim üyelerinin ve araştırma görevlilerinin çalışmaları için araştırma fonu sağlamak üzere oluşturulmuştur.

Klinik Bilim Adamı Geliştirme Ödülleri programının önceliği, klinik araştırma kariyeri potansiyeli olan, mentorluk ve kariyer gelişimine yönelik önemli kurumsal taahhütleri olan ve projeleri son derece önemli araştırma sorularına yanıt verecek ve kariyer gelişimine yol açacak seçkin bireylere fon sağlamaktır. (Hücre dizileri de dahil olmak üzere hayvanların veya hayvanlardan elde edilen dokuların kullanıldığı deneyler bu program tarafından desteklenmeyecektir.)

Bu programa başvuru yapmak için lütfen sayfanın alt kısmından kaydolun.

Gözükara Vakfı Türkiye – Imperial College London Lisansüstü Çalışmalar Bursu

Gözükara Vakfı Türkiye ve Imperial College London, uzmanlık alanlarındaki bilgi, deneyim ve uygulamalarını geliştirmek için belirli bir proje üstlenmek isteyen Tıp okuyan öğrencilere ortaklaşa lisansüstü burs sağlamaktadır.

Lisans Öğrencileri İçin Araştırma Olanakları

Araştırma fırsatlarımız, öğrencilere Tıp Fakültesi’nin önde gelen araştırma gruplarından birinde yapılan araştırmalara nadir ve ilk elden tanıklık etme olanağı sağlayan paha biçilmez deneyimlerdir. Öğrenciler bu araştırma fırsatlarını üstlenerek keşfetmenin mutluluğunu yaşarlar ve dünya lideri araştırmacılarla birlikte gerçek bir proje üzerinde çalışmanın sağladığı araştırma ortamı hakkında derinlemesine bir anlayış kazanırlar. Bu kapsamda, öğrencilerin yeni araştırmalar yürüterek lisans eğitimlerinin ötesine geçmelerine olanak tanınır ve onlara mevcut becerilerini geliştirmeleri, yenilerini geliştirmeleri ve araştırma ortamının takdirini kazanmaları için pratik fırsatlar sunulur.

Araştırma Fırsatları

1. Yıl3/Yıl 4 Araştırma Projeleri

Bu program, 3. ve 4. Sınıf arasındaki öğrencilere, Imperial’ın önde gelen araştırma gruplarından birinden bir akademisyenin gözetiminde 8 haftalık bir araştırma projesi üstlenme fırsatı sağlayacak. Öğrencilerin bu yerleştirmeyi kendi başlarına organize etmeleri gerekmeyecek; bunun yerine, ICSM her yıl danışmanlarla irtibat kuracak ve onların uygulayıp geliştirmeleri için hayati öneme sahip bir dizi araştırma projesi belirleyecek.

2. 6. Yıl Araştırma Seçmeli Dersleri

Seçmeli dersler, eğitimlerinin son yılında tıp lisans öğrencileri tarafından yerleştirmelerde oldukça rağbet görmektedir. Vakfın desteği, 6. Sınıf öğrencilerinin Imperial College London’da 8 hafta boyunca seçmeli bir araştırma dersi yürütmesine olanak tanıyacak. Seçmeli dersin düzenlenmesi ve kurulması, öğrenme deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır; bu nedenle öğrenciler, ICSM’nin sağladığı rehberlik ve destekle danışmanlara kendileri ulaşacaklardır.

Araştırma projesi/seçmeli süresi

8 hafta, 2025’te başlayıp 2029’e kadar her yıl devam edecek.

Kimler başvuru yapabilir?

Programa her yıl Türkiye’den bir Tıp Fakültesi’nden bir lisans tıp öğrencisine de açık olacaktır. Programa katılım için hem akademik hem de İngilizce dil şartlarını karşılanması gerekecektir.

Maliyetler

Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı her öğrenciye 8 haftalık araştırma programı süresince yaşam, seyahat, yemek ve konaklama masraflarını sağlayacaktır. Vakıf Türkiye – İngiltere arası gidiş-dönüş uçuş masraflarını ve konaklama ve vize ile ilgili her türlü ekstra masrafı karşılamayacaktır.

“Liseden Üniversiteye Klinik Araştırma” Programı

Liseden Üniversiteye Klinik Araştırma Programının nihai hedefi, öğrencilere biyomedikal araştırma kariyerlerine yönelik ilgilerini geliştiren bilimlerde ilgi çekici, değerli deneyimler sağlayarak biyomedikal araştırma faaliyetlerinde bulunmalarına destek olmaktır. Programın iki bileşeni vardır:

1. Lise öğrencileri araştırma ve zenginleştirme faaliyetlerine katılırlar; ve

2. Lise mezunları olarak seçilen üniversite öğrencileri, mentör Hocalarının yanında, klinik açıdan ilgili araştırma deneyimlerini sonraki yıllarda da katılmaya devam ederler.

Farklı yaşanmış deneyimler ve bakış açıları açısından zengin bir yetenek havuzu, araştırmada daha fazla üretkenliğe ve yeniliğe katkıda bulunur ve nüfusun daha geniş bir yelpazesinin sağlık sorunlarına ilişkin daha iyi bir anlayış sunabilir. Lise öğrencilerine kurumsal bir ortamda Öğretim üyelerinin mentörlüğünde araştırma deneyimleri sunan klinik bilimlere temas etmelerine olanak sağlayan az sayıda bilim programından biridir. Vakıf, alandaki bu boşluğu doldurmaya yardımcı olmak ve öğrencilere klinik araştırma alanında bir kariyer düşünmeleri ve gerçekleştirmeleri konusunda ilham vermek için Liseden Üniversiteye Klinik Araştırma programını oluşturdu.

Klinik Araştırmayı Nasıl Tanımlıyoruz?

Klinik araştırma, insan denekler, insan popülasyonları veya insan kaynaklı materyaller kullanılarak insan hastalıklarının etiyolojisi, önlenmesi, teşhisi veya tedavisinin bilimsel araştırmasını içerir. Bu tanıma, dokuları veya patojenleri ancak bir hastayla ilişkilendirilebilecekleri takdirde kullanan çalışmalar veya projeler dahildir. Gözükara Vakfı, insan olmayan hayvanların kullanıldığı araştırmaları desteklememektedir.

Finanse Edilmeyen Alanlar

Gözükara Vakfı, hayvanları kullanan araştırmaları finanse etmez